Font Size 
A
A

Rosenthal Redevelopment

November Update

The online survey closed on 10 November 2016. Further information will be available in due course

October Update
Council recently held workshops with businesses and residents to help capture their ideas and solutions for minimising disruption during the construction of the Rosenthal Avenue Car Park Redevelopment.

A survey was produced in October to  better understand which of those ideas and solutions will be of greatest help to you during the construction period. The most useful suggestions will be feasibility tested by Council prior to implementation.

September Update

A copy of the presentation provided at the August consultation sessions is now available to view online

August Update
Council invited local residents and businesses to attend consultation sessions to find out more about the project ahead of construction commencing mid-2017.

If you would like to receive the latest information on the redevelopment, sign up to the enewsletter.

July Update

RosenthalAI.jpgLane Cove's highly anticipated Rosenthal Avenue Car Park Redevelopment has achieved two major milestones with Stage 1 Development Approval being obtained and the two major retail tenants confirmed.

Coles and ALDI are the anchor tenants set to occupy 5,400m2 of new retail space formed through the redevelopment of the current car park site. Based at the northern end of the village, the presence of Coles and ALDI in the redevelopment marks a new era for Lane Cove residents who will have a comprehensive supermarket offering, making shopping  locally even easier.

"I am thrilled that Lane Cove has secured Coles and ALDI, they will be a wonderful addition to this new project in the heart of Lane Cove village.  Our community has been looking forward to the Rosenthal redevelopment for several years and with work to commence next year, we finally have this major project in our sights" Mayor Hutchens. 

Shoppers will have access to 500 underground car park spaces which will be constructed through the project. The new spaces will be a 250% increase on the 175 spaces of the current car park.

The jewel in the crown will be a vibrant public domain that will provide much-needed open space in the heart of Lane Cove village. Sitting at ground level the new park and open space will have something for the whole community. From park areas to playgrounds, BBQs, village green and stage, the space will be a place that attracts locals all year round. With activated laneways and pedestrian links to retail areas to the south and east, the space will complement the existing Plaza space.

The park design was developed following the Design Ideas Competition in 2014, when Council consulted with the community on the look and feel of the proposed open space, based on concepts proposed by a range of design firms. The most popular aspects were then integrated into a vision that will provide an exciting focal point for the residents of Lane Cove.RosenthalAI2.bmp

With construction due to start in 2017, Council is preparing to call tenders from builders  for the design and construction of the project. The latest information on the project will be available on Council's website as the project progresses.

The images pictured are  artist impressions of the redevelopment.